top of page

BLOGI 24/52

Kuva: YLE/Harri Hinkka

RUUTUKUTOON

BLOGI 24/52

Kollegalleni Anne Flinkkilälle ja hänen ohjelmavieraalleen piispa Eero Huoviselle haluaisin ojentaa juuri nyt oman henkilökohtaisen Oscar-palkinnon kaikkien aikojen parhaasta suomalaisesta televisiohaastattelusta, parhaasta ikinä.

Katsoin tallenteena tämän Flinkkilä & Tastula -sarjan puhuttelevan, koskettavan ja kovasti ajatteluun aktivoivan jakson juuri äsken.

Ohjelma on kuin newyorkilainen pilvenpiirtäjä, kerroksia siinä on nimittäin ainakin sata. Tasoja tuhat. Syvyyttä uumeniin saakka. Ja vielä vakautta. Jakson sana ei kaada eikä kaadu.

Sydämeni värisee edelleen ohjelman sisällön sytyttämänä. Haastattelun tunnelma on niin lämmin, tiivis ja syvää viisautta tulviva. Nuo tunnelmat asuvat selvästi molemmissa, niin haastateltavassa kuin haastattelijassakin.

Eero Huovinen tarjoaa keskustelussa kuulijalle ja katsojalle mielettömän suuren rohkaisun lähteä omalle menneisyysmatkalle, myös menetysten äärelle.

Keskustelu tarjoilee myös uskallusta riisua yltä kaikki keinoaikuistelut ja hienosteluviitat, se kannustaa avoimuuteen ja rehellisyyteen, myös itsen ironisoimiseen.

Todella. Sangen syvälle kiidättää Flinkkilän ja Huovisen hieno keskustelu. Syvälle. Se panee pohtimaan myös omaa äitiyttä, varmasti myös isyyttäkin.

Sanoinko jo? En tainnut. Eli katso tuo ohjelma! Areenasta se löytyy.

. . .

Juuri nyt omat kilokertomukseni tuntuvat kovin mitättömiltä, niin vähäpätöisiltä, että melkein hävettää. Mutta kerron silti.

Nyt on paria sataa grammaa vaille 15 kiloa karistettu. On siitäkin ilo tälle ihmiselle irronnut. Mutta matka jatkuu. Kadotettavia kiloja on nimittäin edelleen liikaa, mutta onhan projektiviikkojakin jäljellä vielä yli 20.

Ruutukunnossa pitäisi olla vasta joskus syksymmällä. Uskon, että siihen mennessä tottumuksesta on tullut toinen luonto.

Syvää, hyvää ja pyhää talviviikkoa Sinulle!


bottom of page