top of page

BLOGI 23/52

RUUTUKUNTOON BLOGI 23/52 PAINOA: Ei tullut lisää, vaikka vähän herkuttelin laivaseminaarissa ja lady-illassa. MITTOJA: Paljonhan niitä vielä on, mutta nyt paljon vähemmän kuin elokuussa. TAHTOA: Tämän päivän tahto on maustettu erityisellä ilolla ja innolla. Yllätin itseni eräänä päivänä Tampereella. Agendalla oli asiointia, kokousta ja kohtaamisia. Ja mitä tein minä, joka aina ennen valitsin sen lyhimmän reitin, hinasin itseni hissillä kerroksiin ja parkkeerasin autoni ehdottomasti kohdetta lähinnä olevaan ruutuun? Nyt valitsin portaita sekä kiertoreittejä. Valitsin reittejä, joista irtosi enemmän askelpisteitä. Tuo muutos on outoa. Outoa ja uutta. Eli liikkumisihme on kohdallani tapahtunut. Ja ketäs muuta kiitän siitä, ketäs muuta kuin ihanaa piiskuri-Piiaani. Äsken pyysin Piialta jopa yhtä ylimääräistä pakotetta, sillä huomaan olevani kovasti kuuliainen Kontiola-Luoteen käskyille, ja kovasti vähän kuuliainen omille komennoilleni. Orja-ainesta siis! Yhä useammin ajattelen, että tässä kehollisessa ja mielellisessä muovaushankkeessani on mukana myös tuo kaikista Korkein Muokkausmestari. Näin uskon, koska muutos hämmästyttää itseänikin niin paljon. Tosi paljon. Eli! Rukoukset on kuultu. Jo tässä vaiheessa, 52-viikkoisen projektini lähestyessä puolimatkaa, uskon vahvasti, että muutos on todella mahdollinen. Uskon siihenkin, että MUUTOS ON MAHDOLLISUUS. Taidan toistaa tätä usein, mutta syystä. Edellisen perusteella arvelen, että tässä muutosten valtameressä oppisin myös menemään kokouksiin ja kohtaamisiin ajoissa. Eli olisikohan ihminen keventyneenä myös ripeämpi, vaikka jopa tunnollisempikin? Ehkä se ihme vielä nähdään viikkojen ja kuukausien kuluessa.

Sain muuten pienen lisän viikko-ohjelmaani: Aloitin vesijumpan, nyt ensin kerran viikossa senioreiden seurassa. Pian ehkä enemmänkin. Ylitin siis sen paksukaisen pelkokertoimen, joka aikaisemmin esti astumasta punkerona pesuhuoneisiin ja kielsi loikkimasta vähällä vaatetuksella ison uimahallin käytävillä. Punkerous on toki totta edelleen, mutta häpeä on hävinnyt. Liikuntamaailmakin minua pelotti – ennen. Ei enää. VIIKON SANANPARSI: ”Tottumus on toinen luonto” (Diogenes/Cicero) VIIKON SANANLASKU: Kaikesta vaivannäöstä on jotakin hyötyä, tyhjästä puheesta vain vahinkoa. (Snl 14:23)


bottom of page