top of page

BLOGI 22/52

RUUTUKUNTOON

BLOGI 22/52

PAINOA: 14 kg vähemmän. Se tuntuu jo jossakin.

MITTOJA: Muutama vaate on ollut jo pakko pistää disponibiliteettiin, siis vapauttaa virkatehtävästään.

TAHTOA: On sitä, vaikka keskiviikkona ahminkin yhden Runebergin tortun ja voitelin leivän voilla. Joskus kai voi antaa mieliteoilleen periksi, ja tehdä tahtoen tahtoaan vastaan.

Juo vettä! Juo vettä! Juo vettä! Tätä yritän toistaa itselleni päivittäin. Piiakin siihen kannustaa. Ja silti se meinaa unohtua.

Äsken tarkistin useammilta terveystietäjiltä, miksi vettä pitää todellakin juoda päivittäin kaksi tai jopa kaksi ja puoli litraa. Arvelin, että syvennetty tieto vahvistaisi motiivia. Ja niinhän se sitten tekikin. Juon nyt enemmän vettä kuin koskaan.

Siispä kertaan tähän oppimani vesitiedon:

Kehon alhainen nestetaso tekee meistä ikäviä ihmisiä, kärtyukkoja ja -akkoja. En tahdo sellaiseksi.

Hyvää nestetasoa ylläpitävät ihmiset ovat testatusti jopa onnellisempia. Joka tapauksessa he voivat paremmin kuin kuivakallet. Vesi on siis melkein kuin mielialalääke. Nautin siis sitä.

Vedenjuonti sujuttaa suoliston toimintaa ja parantaa näin ollen merkittävästi elämänlaatua. Otan sen elämänlaadun.

Riittävällä veden juomisella on valtava vaikutus myös ihomme kuntoon, kimmoisuuteen, nuorekkuuteen, kosteustasapainoon ja elastisuuteen. Siis aika halpa liftingvoide.

Nestehukka aiheuttaa helposti päänsärkyä, ja veden juominen voi olla jopa sen säryn selättäjä. Pilleriä parempi.

Ennen ruokailua juotu iso lasillinen vettä täyttää vatsaa ja näin ollen ei enää tarvitsekaan syödä sitä XXL-annosta. Eli, matkalla M-kokoon riittää myös M-kokoinen ruoka-annos, jos nimittäin juo riittävästi vettä. Otan tuon pienemmän kokonumeron mieluusti.

Vedellä virkistetty keho tarkoittaa myös virkistettyä aivotoimintaa. Jossakin brittitutkimuksessa on muun muassa todettu, että oppilaat, joilla oli vesipullo mukanaan kokeissa, saivat parempia koenumeroita. Siksi siis meni minulla kouluvuosina vähän huonosti, ei ollut vettä eväänä.

Lähdenkin tästä kohta seminaariin, ja otan pinkin Tupper-pullollisen tuota ihmejuomaa mukaani. Jospa vaikka saisin älyllisiä väläyksiä. Ravitsevaa sanaa siellä ainakin on tarjolla.

Vetistellään kepeästi kevättä kohti!


bottom of page