BLOGI 18/52

RUUTUKUNTOON

BLOGI 18/52

PAINOA: En uskalla mennä vaakaan

MITTOJA: En uskalla mitata enkä mittauttaa

TAHTOA: Vähän kateissa oli, mutta löysin sen takaisin liikunnan maailmasta

Viime viikko oli täysin erilainen. Olin pois arjesta, olin pois kotoa, olin irti rutiineista ja olin vieraana paikoissa, joissa jokaisessa sain nauttia olostani kuin piispa konsanaan pappilassa. Ihana viikko takana. Kiitos teille kaikille emännilleni ja isännilleni, kiitos paljon.

Rikottujen rutiinien jälkeen tuntuu kuitenkin taas hyvältä tämä tavallinen viikkojärjestys. On nimittäin ihan pakko myöntää, että itse ohjattu arki, itse täytetty jääkaappi, itse ostettu ruoka ja muu kevennetty muonatarvike, ne maistuvat tuon viikon mittaisen herkuttelun ja vaihtelun jälkeen taas tosi mieluisille, terveellisille ja makoisillekin. Siis MOT: vaihtelu virkistää.

Kun edelliseen arki-ihanuuteen lisätään vielä komentaja-Kontiolan käskytykset kulkea kahdesti viikossa salille HarjuCenterin kakkoskerrokseen, viidesti viikossa kävelylenkille raikkaaseen ulkoilmaan sekä vakiintuneet aamujumpat, niin …. sanon välillä silmää vinkaten peilikuvalleni, että ”enpä olisi sinusta uskonut.”

Tuon edellisen on varmasti sanonut ääneen moni tätä touhuani vierestä seurannut lähimmäisenikin, sillä menneiltä vuosilta minulla ei ole totisesti yhtään näyttöä liikunnallisesta ja/tai ravitsemuksellisesta aktiivisuudesta. Nyt kuitenkin on. Jipppiiiiii!

Ensi viikonloppuna menen vaakaan.

Ja tässä vielä sananen Kallesta:

Haastattelin syksyllä Kalle Ruuskasta. Hän on yksi johtavia yritysmaailman muutosarkkitehtejä pohjoismaissa. Kallen intohimona on erityisesti asiakaskokemuksen rikastuttaminen. Muunsin haastattelussani hänen oppejaan myös potilastyöhön sopiviksi.

Miehellä on yli kahden vuosikymmenen käytännön kokemus ja näytöt mittavista muutoshankkeista ja kansainvälisten superbrändien johtamisesta sekä klassikoiden luomisesta. Alkujaan Kalle on muuten nokialainen.

Kallen luennoilla kuulijan eväskoriin kertyy runsaasti helposti ymmärrettäviä ja oivia oppeja. Poimin pari:

Tässä yksi: ”HYMYILY ON PÄÄTÖS. MYÖS HYMYILEMÄTTÖMYYS ON PÄÄTÖS. ”

Tässä toinen: ”JOTKA USKOVAT, ETTÄ MUUTOS ON TEHTÄVISSÄ, NE ONNISTUVAT!”

Uskolla siirretään vaikka vuoria, joten nyt vaan kohti Joulua, ja ilolla, joohan!