BLOGI 14/52

RUUTUKUNTOON

BLOGI 14/52

PAINOA: vähä paljon

MITTOJA: on

TAHTOA: oli hukassa, mutta löytyi se sentään

Nyt käsissäni ja edessäni on tasan kaksi vaihtoehtoa. Eli. Joko aloitan aktiivisen murehtimisen, sätin itseäni aamusta iltaan ja lyön ihan ranttaliksi koko läskikapinani. Tai.

Niin, toinen vaihtoehto on, että tyydyn vikisemättä tapahtuneeseen, jatkan entistä ehommalla innolla ja totean rauhallisesti sen realiteetin, että viime viikolla herkuttelin 10 menetetyn kilon juhlinnassa itseeni takaisin muutaman sata grammaa jo kertaalleen menetettyä painoa.

Päätän valita tämän viimeksi mainitun mallin. Valitsen plusasenteen. Onneksi apunani on ihanien tuki-ihmisten joukko ja taitava komentaja.

Huomisaamuna ja perjantaina menen kapteeni-Kontiolan kanssa salille. Muutama päivä sitten kävimme jo tutustumassa Liikuntamaailman erilaisiin vempstaakeihin. Ennakkoon luulin laitteita paljon pelottavammiksi. Eivät ne sitä olleet. Eivät ollenkaan.

Toimittaja Laura Hallamaa kirjoitti jokin aika sitten Hesarissa psykologi Satu Pihlajan ajatuksista. Hallamaa lainasi jutussaan Pihlajan kirjaa Aikaansaamisen taika. Minä puolestani lainaan nyt sekä kirjailijaa että toimittajaa, tueksi itselleni ja ehkä Sinullekin. Tässä muutamia poimintoja artikkelista:

Ensimmäiseksi on hyvä asettaa itselleen konkreettinen ja aikaan sidottu tavoite.

Päätä itse, mikä on tavoitteesi ja milloin olet valmis. Merkitse kalenteriin päivämäärä, jolloin tehtävän pitäisi olla suoritettu.

Mieti, miksi tehtävän suorittaminen on juuri minulle tärkeää?

Sosiaalinen tuki edesauttaa tehtävien suorittamista. Kerro siis tavoitteestasi ystäville tai perheenjäsenille. Tavoitteen sanominen ääneen lisää painetta saada tehtävä tehdyksi.

Tee toimintasuunnitelma. Aikatauluta tekemisesi ja pilko tavoitteesi hallittavan kokoisiksi palasiksi. Päätä kuinka paljon teet esimerkiksi yhden päivän aikana. Mieli ymmärtää hyvin numeroita.

On hyvä opetella sietämään pettymyksiä. Ja on hyvä huomata pienikin edistyminen.

Tavoitteen saavuttaminen ei tapahdu aina yhdessä yössä, eikä vastoinkäymisten takia kannata luovuttaa.

Ja siunatuksi lopuksi pala Sananlaskujen kirjasta:

”Huoli masentaa ihmismielen, hyvä sana sen ilahduttaa.”

Sanotaan siis tänään hyvä sana itsellemme, lähimmäisillemme, jopa aivan vieraillekin!