BLOGI 10/52

PAINOA: melkein kahdeksan kiloa poistunut

MITTOJA: vähemmän olisi parempi

TAHTOA: arki auttaa tahtomaan

KYKYÄ: palautunut paremmaksi

Hilkkua vaille kahdeksan (8) kiloa on nyt poissa. Onneksi poissa eikä vähääkään läsnä ja lisänä.

En tietenkään ole kovin tyytyväinen viimeisen kahden viikon saavutukseeni. Suostun kuitenkin siihen, että Unkarin matka ja sitä seuranneet mukavat sosiaaliset tapahtumat sekoittivat pakan.

Viime viikkoina on ollut pakko huomata, että arjessa ja tavallisuudessa tahto ja tekeminen elävät paremmin. Silti sekin on pitänyt oppia, että ääretön ankaruus itseä kohtaan muuttaa elämän helposti kurimukseksi ja mielen kiukkuiseksi. Kohtuus siis tässäkin.

Juuri nyt hengen hedelmät muistuttavat olemassaolollaan. Nehän ovat: rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä. Ja lisänä tietenkin se kohtuullisuus. Siinäpä sitä oppimista ihmiselle ja päämäärää olemiselle.

Nyt, juhlien ja matkojen mentyä on tavoite siis piirrettävä uudelleen selkäytimeen. En missään tapauksessa suostu luovuttamaan.

Tänään keitin kolme kananmunaa. Kuorin ne, leikoin soikiopuolikkaiksi ja asettelin somaksi kokonaisuudeksi lautaselle. Lastasin munien rinnalle muutaman paksun viipaleen graavia lohta ja tupon vihanneksia.

Kokonaisuus näytti houkuttelevalta, kauniin keltaoranssilta ja mielestäni myös kaikkien saamieni oppien mukaiselta.

Olin siis selvästi sulkenut korvani ilta-ateriani alkajaisiksi ”komentaja Kontiolalta”. Vasta aivan viime hetkellä ennen ruokailua suostuin kuuntelemaan sisäisen muistutuksen. ”Jos valmistat kolmen munan munakkaan, ota ainakin yhdestä pois keltuainen, mieluummin kahdesta.”

MITÄ, sehän on tuhlausta?

”Mieti, kummassa se on sinulle enemmän hyödyksi, vatsassasi vai roskiksessa, tai ehkä naapurin leipojatädin pakastimessa?”

Kontiola-Luode voitti tämänkin kisan. Ennen ateriointia siivosin pois puolet keltuaisista ja popsin jäljelle jääneen herkun kovasti tyytyväisenä. Tunsin lopulta itseni voittajaksi.