top of page

BLOGI 1/52

PAINOA: paljon

MITTOJA: vielä enemmän

TAHTOA: rutkasti

KYKYÄ: taivas tietää

Elin vuosia valheessa. Ja siihen valheeseen olin sitonut myös peilini. Minä en nähnyt eikä peili näyttänyt, siis sitä, miten kurjaan kuntoon olinkaan itseni saattanut.

Lähimmäiseni toki näkivät tilanteeni. Joitakin hellävaraisia vihjeitä saatoin havainnoida, mutta en kuullut.

Olin hatarasti etenevä, kintuistani kipeä, nivelistäni jäykkä, hikoileva erämaan laiva, pullea ronsu.

Muutama ystäväni on kertonut – tosin vasta nyt – että he ovat olleet kovasti huolissaan minusta, ihmisestä, joka tekee vain töitä, töitä ja töitä, uuvuttaa itsensä ja unohtaa kaikki henkilökohtaisen hyvinvoinnin avaimet.

Mutta, jos nämä ystäväni olisivat aiheesta aiemmin maininneet, en olisi kuullut. En halunnut kuulla, enkä nähdä. Suljin korvani ja silmäni.

Sitten. Eräänä kauniina päivänä valheverkko vain putosi yltäni ja ympäriltäni. Peilistäkin tipahti se huijauskalvo.

Kutsun valheverkon tippumista ehdottomasti rukousvastaukseksi. Silmieni eteen rävähti SANA: ”Vain totuus tekee ihmisen vapaaksi.”

Samalla ymmärsin muutamat muutkin realiteetit: tämä ronsu ei tule mahtumaan edes 65-tuumaiseen ruutuun, saati sitten puhelimen minikokoiseen näyttöön. Ja kuitenkin, jos asiat etenevät suunnitelmien mukaan, sinne minun pitäisi vuoden kuluttua mahtua. Miksi, mihin ja miten, siitä kerron tarkemmin tuonnempana.

Seuraavaksi alkoi sitten todellinen henkilökohtainen flow-festivaalini. Tiesin heti, kenelle minun pitää soittaa. Ja soitin. Soitin Piia Kontiola-Luoteelle, tolkun naiseksi tiedetylle aikuiselle, joka on sekä liikunnan ohjaaja, sosionomi että personal trainer. Emme olleet tavanneet koskaan, mutta paljon hyvää olin hänestä kuullut.

Piia tuli kutsusta kotiini. Henkiemme yhteys oli heti selvä. Tahtotilani tuli myös esille, samoin heikko luontoni. Tunnustin olevani herkästi innostuva, mutta hyvin, hyvin huonosti kykenevä pitkäjänteiseen, terveyttä edistävään toimintaan. Mahan täyteinen makea on aina ottanut voiton lukuisista kevennysyritelmistäni.

Luovutinkin suuren osan tahdostani Piialle. Annoin hänelle luvan pomottaa.

Miten hän sai minut liikkeelle ja tekemään asiat toisin kuin ennen, siitä enemmän ensi viikolla.


bottom of page